About meSpominjam se, ko sem pri sedmih letih prvič v roke prijela šivanko in sukanec. Krasno se mi je zdelo, da lahko iz koščkov blaga sešijem oblekico za svojo najljubšo punčko. Preprosto sem ji hotela narediti novo oblekico, podobna sicer tisti, ki jo že ima, a drugačne barve. Tako se je rodila moja ljubezen do šivanke in sukanca. Odtlej me rdeča nit vselej vodi k ustvarjanju z lastnimi rokami. Tam je moj mir in tam najdem svoj pravljični svet, ki me odpelje daleč proč od ponorelega sveta.

Po končani srednji tekstilni šoli kot konfekcijski modelar nisem našla dela in nekaj časa sem se preživljala z raznovrstnimi priložnostnimi deli in z velikim veseljem šivala doma. Leta 2005 sem se naposled zaposlila kot šivilja kostumov v Gledališkem ateljeju v Ljubljani, kjer so mi veliko znanja posredovale čudovite sodelavke. Delo z lepimi tkaninami, kroji in kostumografi me je popeljalo v čudežni svet izdelovanja oblačil in potešilo mojo močno željo po ustvarjanju.

Leta 2008 sem začela prostovoljno poučevati šivanje in pridobila veselje do dela z ljudmi, ki bi se radi naučili šivati. Zaživeli so in med ljubitelji šivanja so se spletle ustvarjalne vezi. KREATIVNI TEČAJI so zaživeli leta 2008 in so vodilni na področju praktičnega usposabljanja ročnih del: šivanje, pletenje, kvačkanje, vezenji in barvanje tkanin.

Voditeljica in mentorica Sabina Alibegić, ki je tudi avtorica prvega sodobnega slovenskega priročnika Moja prva šivarica in Šivarica jesen-zima.

Verjamem namreč, da se prav vsakdo lahko nauči šivati!

Ni komentarjev:

Objavite komentar