Tehnika apliciranja


Dobrodošli v svet aplikacij. Popolnoma vas bo prevzel, to je namreč nadvse zabavna in kreativna tehnika šivanja našitkov na oblačila. Uporabite jo lahko na raznovrstnih izdelkih, kot so torbice, blazine ali oblačila. Kako izdelamo aplikacijo? Najprej si izberemo motiv, ki je lahko srček, metulj, cvetlica, pikapolonica je na primer vsem zelo všeč.


Kje najti motive?

Nekaj idej lahko najdete na Clipart, nato izbrani motiv natisnete na papir in izdelate šablono iz čvrstega papirja, da jo bo laže obrisati. Za bolj profesionalni videz in bolj natančno izdelavo pa vam bodo zelo koristile šablona metulji, tako bodo vse vaše aplikacije enakih simetričnih oblik. Motiv metulj je ljubka aplikacija, ki jo dodamo na naša oblačila in tako poudarimo svojo unikatno izdelavo. Ta lahko postane tudi vaš zaščitni znak.
pika poka

Kačji pastir

Kaj potrebujete?

Za izdelavo potrebujete aplikativni papir, ki ga najdete v trgovinah Elna. Izbira in kakovost blaga je zelo pomembna, če je blago pretanko, bo videz aplikacije slabši. Vendar pazite, da je to oprano in ne pušča barv! Nič ni bolj groznega kot to, da lepo izdelamo aplikacijo, nato pa s prvim pranjem ta zbledi ali se celo skrči!

Sama se izognem temu tako, da za aplikacijo uporabim pravo patchwork blago. Kaj je patchwork blago? To je visokokakovostni 100% bombaž, potiskan z najboljšimi barvami. Lastnosti tega blaga so: je oprano in ga ni potrebno predhodno prati, barve ne bledijo, se na robovih ne cefra, vso blago je enake debeline, gosto tkano in se zlepa ne strga. Prednost je, da ga lahko kupite samo 10 cm ali pa izberete paket z ostanki. Blago in šablono najdete ...


KAKO MOTIV APLICIRAMO NA BLAGO?

Pri postavitvi aplikacije v prostor je pomembno, da izberemo pravilno OZADJE. Ozadje je tisto, kar poskrbi, da aplikacija izstopa. Osnovno pravilo je, da izberemo svetlo ozadje za temnejšo aplikacijo in nasprotno za svetlo aplikacijo izberemo temno ozadje. Na aplikativni papir narišemo izbrani motiv, ga obrežemo v kvadratni obliki in nato z likalnikom nalepimo na kos blaga. Likamo po papirju in hrapavo stran položimo na hrbtno stran blaga. Apliciran motiv izrežemo iz blaga, odstranimo papir, aplikacijo znova polikamo na izbrano mesto na izdelku in to na robu prešijemo z vbodom cik-cak, ki ga zgostimo na 0.5 mm.  

Za natančno obšivanje vam bo v pomoč aplikativna tačka, ki ima odprto nogo.


Zanimivo napredno tehniko prešivanja aplikacij, ki jo imenujem prostoročno kreativno strojno prešivanje, najdete v Moji prvi šivarici na strani 54. Je čudovita in osvobajajoča tehnika šivanja.


IZVEDELI BOSTE VSE O OSNOVAH ŠIVANJA in IZDELOVANJU in POPRAVILIH OBLAČIL!  

PRELISTAJ KNJIGO

                                         Ni komentarjev:

Objavite komentar