POLO raZporeK

Vsako pomlad malce pobrskam po omari z oblačili in izvlečem vse, kar sem le nekajkrat oblekla. Nekatera oblačila sem kupila samo zato, ker so bila ta poceni ali pa sem naredila kompromis, ker mi je bil všeč kroj, ne pa tudi barva. 

Potem pa v dve škatli razvrstim oblačila, ki gredo v razrez za krpana oblačila, in tista, ki jih nato pre-kreiram v nekaj, kar bom še nosila. 

Ob gledanju spodnjega videa sem dobila še več motivacije za šivanje, ker se zavedam, da potrošniško življenje nima pravega smisla. Resnično probam kupovati pametno, da tisto kar kupim tudi imam za večkratno uporabo.




Tudi ta moja majica je bila ob nakupu lepe barve v odtenku mlečne čokolade, kar se je pozneje izkazalo, da je to bleda barva, ki mi nikakor ne pristaja. Nisem je hotela zavreči, ker sem videla, da jo lahko pre-kreiram  in predelam v lepo novo majico.


Kako sem izdelala vratni razporek?

 

1) PRIPRAVA LETVICE

Izkroji po spodnjih merah in prilepi tanek centelin -tako da bo ta bolj kompaktna - to pregani na pol in polikaj. Tako je leva letvica pripravljena in sedaj pripravi še drugo.















2) OZNAČI SREDINO MAJICE

in dolžino razporka na majici.


3) PRIŠIJEMO LEVO LETVICO

tako, da bo ta od razporka odmaknjena 1 cm. Enako narediš na desni strani.


4) PREREŽI RAZPOREK




5) OBRNI RAZPOREK

na hrbtno stran. Spodnji in zgornji del razporka zagani za 0.5 cm navznoter ter prešij 1 mm od roba. Nato okrasno prešiješ še stranico letvice ... tako kot kaže slika. 


Na rokavih sem prišila še okrasne zanke. Žal ne vem kako se jim pravilno pravi ... moram nekje poiskati.