IdejNIca !

 EXPERIMENT&PLAY

Danes bomo na tečaju šivanja ustvarjale z kopreno imenovano SOLUVLIES. Delo z njim je zelo enostavno in preprosto. Uporabimo ga za izdelovanje unikatne tekstilne strukture kot je zračna čipka. Predvsem pa mi je všeč, ker lahko uporabim vsemogoče ostanke : volna, sukanci, blago. Izdelale si bomo šal, ki bo enkratno dopolnilo našim oblačilom ter unikatni modni dodatek. V trgovinah Elna ga dobite na metre.

POTREBUJEMO:
  • ostanke volne, blaga, sukancev
  • 1 m SOLUVLIES
Na mizo položimo eno plast koprene SOLUVLIES širine 30 cm in dolžine 1.40 cm. Same si lahko izmirite širino in dolžino šala. Na kopreno nanizamo naprej različne prejice volne in nato ostanke blaga. Jaz sem med drugim dodala tudi ročno spletene trakove.




















Ko smo nanizale na kopreno plast različnih volnenih prejic in nato plast različnih ostankov tkanin nato še enkrat nanizamo plast volnenih prejic. Se pravi imamo 3 plasti ; 1x volna, 1x blago in nato še 1x volna. Na vrh dodamo še eno plast koprene ter to pripnemo z bucikami ali ročno pošijemo z naudarnim sukancem (bombažni sukanec), da se nam različne plasti med šivanjem ne premikajo.


V tem koraku pa vas prosim, da pozabite na ravno šivanje in nastale gubice ne popravljamo :). Šivajte čimbolj vijugasto in ustvarjajte polkrožne - spiralaste šive. Ravno zato je šivanje zabavno.















Ko se nam zazdi, da je tekstura šala dovolj prešita le to potopimo v mlačno vodo. Kaj pa sedaj? Zgodi se nekaj fantastičnega. Koprena se stopi in ostane samo tekstura ter šivi. Čudovito!

















Obožujem to tehniko, ker mi omogoča izdelavo povsem organskih struktur, ki me spominjajo na motive vzete iz narave in so tako zemeljski.

Pri procesu se pustite presenetiti ter zapomnite si, da je naključje največji ustvarjalec.


                                                   
Pridruži se nam na tečaju šivanja.









Ni komentarjev:

Objavite komentar